DESSI, MARIA ASSUNTA
DESSI, MARIA ASSUNTA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE BIOMEDICHE
Monitoring of the fatty acid compositions of some olive oils
2015-01-01 Marongui, B; Özcan, Mm; Rosa, Antonella; Dessi, MARIA ASSUNTA; Piras, Alessandra; Al Juhaimi, F.
Chemical composition and in vitro bioactivity of the volatile and fixed oils of Nigella sativa L. extracted by supercritical carbon dioxide
2013-01-01 Piras, Alessandra; Rosa, Antonella; Marongiu, Bruno; Porcedda, Silvia; Falconieri, Danilo; Dessi, MARIA ASSUNTA; Ozcelik, B.; Koca, U.
Quality of wheat germ oil obtained by cold pressing and supercritical carbon dioxide extraction
2013-01-01 Özcan, M. M; Rosa, Antonella; Dessi, MARIA ASSUNTA; Marongiu, Bruno; Piras, Alessandra; Juhaimi F, Al
A selection of grapes from Sardinia: antioxidant properties
2012-01-01 Loru, D; Deiana, M; Incani, A; Atzeri, A; Melis, Maria Paola; Rosa, A; Cabboi, B; Hollecker, L; Dessì, Maria Assunta
Effect of aqueous and lipophilic mullet (Mugil cephalus) bottarga extracts on the growth and lipid profile of intestinal Caco-2 cells
2011-01-01 Rosa, Antonella; Atzeri, Angela; Deiana, Monica; Melis, MARIA PAOLA; Loru, Debora; Incani, Alessandra; Cabboi, Barbara; Dessi, MARIA ASSUNTA
Hydroxytyrosol glucuronides protect renal tubular epithelial cells against H2O2 induced oxidative damage
2011-01-01 Deiana, Monica; Incani, Alessandra; Rosa, Antonella; Atzeri, Angela; Loru, Debora; Cabboi, Barbara; Melis, Mp; Lucas, R; Morales, Jc; Dessi, MARIA ASSUNTA
Multivariate fatty acid and fatty alcohol profile of mullet bottarga
2010-01-01 Scano, Paola; Rosa, Antonella; Mereu, Simone; Piras, Cristina; Atzeri, Angela; Dessi, MARIA ASSUNTA
Chemical composition of the essential oils of teucrium chamaedrys L. from Corsica and Sardinia
2009-01-01 Muselli, A; DESJOBERT J., M; Paolini, J; Rosa, Antonella; Dessi, MARIA ASSUNTA; Costa, J.
Biodisponibilità dei polifenoli dell’olio extravergine d’oliva: assorbimento e metabolismo nel tratto gastrointestinale
2006-01-01 Corona, Giulia; Deiana, Monica; Rosa, Antonella; Melis, MARIA PAOLA; Incani, Alessandra; Atzeri, Angela; Cabras, A.; Spencer, J. P.; Dessi, MARIA ASSUNTA
Valutazione dell’attività antiossidante dei capsinoidi in diversi modelli sperimentali
2006-01-01 Incani, Alessandra; Rosa, Antonella; Deiana, Monica; Corona, Giulia; Atzeri, Angela; Appendino, G.; Dessi, MARIA ASSUNTA
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | Rivista | Editore |
---|---|---|---|---|
Monitoring of the fatty acid compositions of some olive oils | 1-gen-2015 | Marongui, B; Özcan, Mm; Rosa, Antonella; Dessi, MARIA ASSUNTA; Piras, Alessandra; Al Juhaimi, F. | LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE | - |
Chemical composition and in vitro bioactivity of the volatile and fixed oils of Nigella sativa L. extracted by supercritical carbon dioxide | 1-gen-2013 | Piras, Alessandra; Rosa, Antonella; Marongiu, Bruno; Porcedda, Silvia; Falconieri, Danilo; Dessi, MARIA ASSUNTA; Ozcelik, B.; Koca, U. | INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS | - |
Quality of wheat germ oil obtained by cold pressing and supercritical carbon dioxide extraction | 1-gen-2013 | Özcan, M. M; Rosa, Antonella; Dessi, MARIA ASSUNTA; Marongiu, Bruno; Piras, Alessandra; Juhaimi F, Al | CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES | - |
A selection of grapes from Sardinia: antioxidant properties | 1-gen-2012 | Loru, D; Deiana, M; Incani, A; Atzeri, A; Melis, Maria Paola; Rosa, A; Cabboi, B; Hollecker, L; Dessì, Maria Assunta | PROGRESS IN NUTRITION | - |
Effect of aqueous and lipophilic mullet (Mugil cephalus) bottarga extracts on the growth and lipid profile of intestinal Caco-2 cells | 1-gen-2011 | Rosa, Antonella; Atzeri, Angela; Deiana, Monica; Melis, MARIA PAOLA; Loru, Debora; Incani, Alessandra; Cabboi, Barbara; Dessi, MARIA ASSUNTA | JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY | - |
Hydroxytyrosol glucuronides protect renal tubular epithelial cells against H2O2 induced oxidative damage | 1-gen-2011 | Deiana, Monica; Incani, Alessandra; Rosa, Antonella; Atzeri, Angela; Loru, Debora; Cabboi, Barbara; Melis, Mp; Lucas, R; Morales, Jc; Dessi, MARIA ASSUNTA | CHEMICO-BIOLOGICAL INTERACTIONS | - |
Multivariate fatty acid and fatty alcohol profile of mullet bottarga | 1-gen-2010 | Scano, Paola; Rosa, Antonella; Mereu, Simone; Piras, Cristina; Atzeri, Angela; Dessi, MARIA ASSUNTA | EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY | - |
Chemical composition of the essential oils of teucrium chamaedrys L. from Corsica and Sardinia | 1-gen-2009 | Muselli, A; DESJOBERT J., M; Paolini, J; Rosa, Antonella; Dessi, MARIA ASSUNTA; Costa, J. | JOURNAL OF ESSENTIAL OIL RESEARCH | - |
Biodisponibilità dei polifenoli dell’olio extravergine d’oliva: assorbimento e metabolismo nel tratto gastrointestinale | 1-gen-2006 | Corona, Giulia; Deiana, Monica; Rosa, Antonella; Melis, MARIA PAOLA; Incani, Alessandra; Atzeri, Angela; Cabras, A.; Spencer, J. P.; Dessi, MARIA ASSUNTA | - | - |
Valutazione dell’attività antiossidante dei capsinoidi in diversi modelli sperimentali | 1-gen-2006 | Incani, Alessandra; Rosa, Antonella; Deiana, Monica; Corona, Giulia; Atzeri, Angela; Appendino, G.; Dessi, MARIA ASSUNTA | PROGRESS IN NUTRITION | - |