MELIS, MARIA PAOLA
MELIS, MARIA PAOLA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE BIOMEDICHE
(1)H- and (13)C-NMR Characterization of the Molecular Components of the Lipid Fraction of Pecorino Sardo Cheese
2011-01-01 Scano, Paola; Anedda, R.; Melis, M. P.; Dessi', M. A.; Lai, A.; Roggio, T.
13C NMR, GC and HPLC characterization of lipid components of the salted and dried mullet (Mugil cephalus) roe “bottarga”
2008-01-01 Scano, Paola; Rosa, Antonella; CESARE MARINCOLA, Flaminia; Locci, Emanuela; Melis, M. P.; Dessi, M. A.; Lai, A.
A selection of grapes from Sardinia: antioxidant properties
2012-01-01 Loru, D; Deiana, M; Incani, A; Atzeri, A; Melis, Maria Paola; Rosa, A; Cabboi, B; Hollecker, L; Dessì, Maria Assunta
Altered paracellular permeability in intestinal cell monolayer challenged with lipopolysaccharide: Modulatory effects of pterostilbene metabolites
2020-01-01 Serreli, G.; Melis, M. P.; Zodio, S.; Naitza, M. R.; Casula, E.; Penalver, P.; Lucas, R.; Loi, R.; Morales, J. C.; Deiana, M.
An increase in vitamin A status by the feeding of conjugated linoleic acid
1999-01-01 Banni, Sebastiano; Angioni, E.; Casu, V.; Melis, M. P.; Scrugli, S.; Carta, Gianfranca; Corongiu, F. P.
Antioxidant activity of Sardinian achillea ethanolic extracts
2008-01-01 Corona, G; Tuberoso, CARLO IGNAZIO GIOVANNI; Deiana, Monica; Incani, A; Atzeri, A; Loru, D; Melis, Mp; Rosa, Antonella; Dessì, Ma
Antioxidant and cytotoxic activity of extracts and compounds from Psoralea morisiana, an endemic Sardinian plant
2007-01-01 Rosa, Antonella; Deiana, Monica; Atzeri, A; Corona, G; Incani, A; Melis, Mp; Appendino, G; Dessì, Ma
Antioxidant profile of strawberry tree honey and its marker homogentisic acid in several models of oxidative stress
2011-01-01 Rosa, Antonella; Tuberoso, CARLO IGNAZIO GIOVANNI; Atzeri, Angela; Melis M., P; Bifulco, Ersilia; Dessì, M. A.
Antioxidant properties of the phenolic fraction of Sardinian wines.
2011-01-01 Loru, Debora; Deiana, Monica; Incani, Alessandra; Atzeri, A; Rosa, Antonella; Melis, M. P.; Cabboi, B; Hollecker, L; Dessì, M. A.
Apporto alimentare di CLA e valutazione degli effetti della loro attività biologica in modelli animali e nell’uomo
2002-01-01 Murru, MARIA ELISABETTA; Angioni, E.; Carta, Gianfranca; Melis, M. P.; Banni, S.
Assessment of in vitro and in vivo lipid peroxidation in rat liver
1998-01-01 Banni, S; Vargiolu, S; Rosa, Antonella; Carta, Gianfranca; Melis, Mp; Angioni, E; Casu, V; Deiana, Monica; Sicbaldi, D; Scrugli, S; Dessì, Ma; Corongiu, Fp
Assessment of lipid peroxidation in biological systems
1998-01-01 Banni, S; Angioni, E; Carta, Gianfranca; Deiana, Monica; Dessi, Ma; Melis, Mp; Scrugli, S; Corongiu, Fp
Assessment of lipid peroxidation in biological systems
1999-01-01 Banni, S.; Angioni, E.; Carta, Gianfranca; Deiana, Monica; Dessi, M.; Melis, M. P.; Corongiu, S. SCRUGLI AND F.
Attività antiossidante dei capsinoidi nel modello sperimentale del FeNTA
2007-01-01 Atzeri, A; Rosa, Antonella; Deiana, Monica; Melis, Mp; Corona, G; Incani, A; Loru, D; Cabras, A; Appendino, G; Dessì, Ma
Attività antiossidante del capsiato in colture cellulari
2009-01-01 Atzeri, A; Rosa, Antonella; Appendino, G; Deiana, Monica; Incani, A; Loru, D; Melis, Mp; Dessì, Ma
Attività antiossidante della frazione fenolica dell’olio extravergine di oliva in vivo
2006-01-01 Deiana, Monica; Rosa, Antonella; Corona, G; Atzeri, A; Incani, A; Melis, Mp; Visioli, F; Dessì, Ma
Attività antiossidante dell’alcol vanillico in colture cellulari
2010-01-01 Atzeri, A; Rosa, Antonella; Appendino, G; Deiana, Monica; Incani, A; Melis, Mp; Loru, D; Cabboi, B; Dessì, Ma
Attività antiossidante di acilflroroglucinoli oligomerici del mirto durante l’ossidazione di LDL umane
2008-01-01 Melis, Mp; Rosa, Antonella; Deiana, Monica; Atzeri, A; Concas, L; Cilla, E; Arisci, M; Ganga, F; Congiu, F; Dessì, Ma
Attività antiossidante di estratti e molecole ottenute dalla Psoralea Morisiana, pianta endemica della Sardegna
2006-01-01 Rosa, Antonella; Deiana, Monica; Atzeri, A; Corona, G; Incani, A; Melis, Mp; Appendino, G; Dessì, Ma
Attività antiossidante di estratti ottenuti da varie parti di carciofo “spinoso sardo”
2011-01-01 Melis, Mp; Atzeri, A; Cabboi, B; Deiana, Monica; Incani, A; Loru, D; Rosa, Antonella; Dessì, Ma
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | Rivista | Editore |
---|---|---|---|---|
(1)H- and (13)C-NMR Characterization of the Molecular Components of the Lipid Fraction of Pecorino Sardo Cheese | 1-gen-2011 | Scano, Paola; Anedda, R.; Melis, M. P.; Dessi', M. A.; Lai, A.; Roggio, T. | JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS' SOCIETY | - |
13C NMR, GC and HPLC characterization of lipid components of the salted and dried mullet (Mugil cephalus) roe “bottarga” | 1-gen-2008 | Scano, Paola; Rosa, Antonella; CESARE MARINCOLA, Flaminia; Locci, Emanuela; Melis, M. P.; Dessi, M. A.; Lai, A. | CHEMISTRY AND PHYSICS OF LIPIDS | - |
A selection of grapes from Sardinia: antioxidant properties | 1-gen-2012 | Loru, D; Deiana, M; Incani, A; Atzeri, A; Melis, Maria Paola; Rosa, A; Cabboi, B; Hollecker, L; Dessì, Maria Assunta | PROGRESS IN NUTRITION | - |
Altered paracellular permeability in intestinal cell monolayer challenged with lipopolysaccharide: Modulatory effects of pterostilbene metabolites | 1-gen-2020 | Serreli, G.; Melis, M. P.; Zodio, S.; Naitza, M. R.; Casula, E.; Penalver, P.; Lucas, R.; Loi, R.; Morales, J. C.; Deiana, M. | FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY | - |
An increase in vitamin A status by the feeding of conjugated linoleic acid | 1-gen-1999 | Banni, Sebastiano; Angioni, E.; Casu, V.; Melis, M. P.; Scrugli, S.; Carta, Gianfranca; Corongiu, F. P. | NUTRITION AND CANCER | - |
Antioxidant activity of Sardinian achillea ethanolic extracts | 1-gen-2008 | Corona, G; Tuberoso, CARLO IGNAZIO GIOVANNI; Deiana, Monica; Incani, A; Atzeri, A; Loru, D; Melis, Mp; Rosa, Antonella; Dessì, Ma | - | - |
Antioxidant and cytotoxic activity of extracts and compounds from Psoralea morisiana, an endemic Sardinian plant | 1-gen-2007 | Rosa, Antonella; Deiana, Monica; Atzeri, A; Corona, G; Incani, A; Melis, Mp; Appendino, G; Dessì, Ma | - | - |
Antioxidant profile of strawberry tree honey and its marker homogentisic acid in several models of oxidative stress | 1-gen-2011 | Rosa, Antonella; Tuberoso, CARLO IGNAZIO GIOVANNI; Atzeri, Angela; Melis M., P; Bifulco, Ersilia; Dessì, M. A. | FOOD CHEMISTRY | - |
Antioxidant properties of the phenolic fraction of Sardinian wines. | 1-gen-2011 | Loru, Debora; Deiana, Monica; Incani, Alessandra; Atzeri, A; Rosa, Antonella; Melis, M. P.; Cabboi, B; Hollecker, L; Dessì, M. A. | JOURNAL OF BIOLOGICAL RESEARCH | - |
Apporto alimentare di CLA e valutazione degli effetti della loro attività biologica in modelli animali e nell’uomo | 1-gen-2002 | Murru, MARIA ELISABETTA; Angioni, E.; Carta, Gianfranca; Melis, M. P.; Banni, S. | - | - |
Assessment of in vitro and in vivo lipid peroxidation in rat liver | 1-gen-1998 | Banni, S; Vargiolu, S; Rosa, Antonella; Carta, Gianfranca; Melis, Mp; Angioni, E; Casu, V; Deiana, Monica; Sicbaldi, D; Scrugli, S; Dessì, Ma; Corongiu, Fp | - | - |
Assessment of lipid peroxidation in biological systems | 1-gen-1998 | Banni, S; Angioni, E; Carta, Gianfranca; Deiana, Monica; Dessi, Ma; Melis, Mp; Scrugli, S; Corongiu, Fp | - | CLEUP |
Assessment of lipid peroxidation in biological systems | 1-gen-1999 | Banni, S.; Angioni, E.; Carta, Gianfranca; Deiana, Monica; Dessi, M.; Melis, M. P.; Corongiu, S. SCRUGLI AND F. | - | La Goliardica Pavese |
Attività antiossidante dei capsinoidi nel modello sperimentale del FeNTA | 1-gen-2007 | Atzeri, A; Rosa, Antonella; Deiana, Monica; Melis, Mp; Corona, G; Incani, A; Loru, D; Cabras, A; Appendino, G; Dessì, Ma | - | - |
Attività antiossidante del capsiato in colture cellulari | 1-gen-2009 | Atzeri, A; Rosa, Antonella; Appendino, G; Deiana, Monica; Incani, A; Loru, D; Melis, Mp; Dessì, Ma | - | - |
Attività antiossidante della frazione fenolica dell’olio extravergine di oliva in vivo | 1-gen-2006 | Deiana, Monica; Rosa, Antonella; Corona, G; Atzeri, A; Incani, A; Melis, Mp; Visioli, F; Dessì, Ma | - | - |
Attività antiossidante dell’alcol vanillico in colture cellulari | 1-gen-2010 | Atzeri, A; Rosa, Antonella; Appendino, G; Deiana, Monica; Incani, A; Melis, Mp; Loru, D; Cabboi, B; Dessì, Ma | - | - |
Attività antiossidante di acilflroroglucinoli oligomerici del mirto durante l’ossidazione di LDL umane | 1-gen-2008 | Melis, Mp; Rosa, Antonella; Deiana, Monica; Atzeri, A; Concas, L; Cilla, E; Arisci, M; Ganga, F; Congiu, F; Dessì, Ma | - | - |
Attività antiossidante di estratti e molecole ottenute dalla Psoralea Morisiana, pianta endemica della Sardegna | 1-gen-2006 | Rosa, Antonella; Deiana, Monica; Atzeri, A; Corona, G; Incani, A; Melis, Mp; Appendino, G; Dessì, Ma | - | - |
Attività antiossidante di estratti ottenuti da varie parti di carciofo “spinoso sardo” | 1-gen-2011 | Melis, Mp; Atzeri, A; Cabboi, B; Deiana, Monica; Incani, A; Loru, D; Rosa, Antonella; Dessì, Ma | - | - |