PUTZU, DANILO

PUTZU, DANILO  

DIPARTIMENTO DI SCIENZE BIOMEDICHE E BIOTECNOLOGIE (attivo dal 01/01/1900 al 31/12/2019)  

Mostra records
Risultati 1 - 13 di 13 (tempo di esecuzione: 0.025 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) Rivista Editore
Influence of Autochthonous Putative Probiotic Cultures on Microbiota, Lipid Components and Metabolome of Caciotta Cheese 1-gen-2020 Pisano, MARIA BARBARA; Rosa, Antonella; Putzu, Danilo; CESARE MARINCOLA, Flaminia; Mossa, Valentina; Viale, Silvia; Fadda, MARIA ELISABETTA; Cosentino, Sofia FRONTIERS IN MICROBIOLOGY -
Sea salts flavored with Mediterranean herbs and fruits prevent cholesterol and phospholipid membrane oxidation and cell free radical generation 1-gen-2018 Rosa, Antonella; Putzu, Danilo; Atzeri, Angela; Marincola, Flaminia Cesare; Sarais, Giorgia EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY -
Biological activity and chemical composition in fatty acids of Pistacia terebinthus L. fruits extracted with supercritical carbon dioxide 1-gen-2017 Piras, A.; Maxia, A.; Koca, U.; Falconieri, D.; Porcedda, S.; Marzouki, H.; Gonçalves, M. J.; Salgueiro, L.; Putzu, D.; Rosa, A. LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE -
Chemical composition of Lycium europaeum fruit oil obtained by supercritical CO2 extraction and evaluation of its antioxidant activity, cytotoxicity and cell absorption 1-gen-2017 Rosa, Antonella; Maxia, Andrea; Putzu, Danilo; Atzeri, Angela; Era, Benedetta; Fais, Antonella; Sanna, Cinzia; Piras, Alessandra FOOD CHEMISTRY -
A diet enriched with Mugil cephalus processed roes modulates tissue lipid profile in healthy rats: a biochemical and chemometric assessment 1-gen-2016 Rosa, Antonella; Atzeri, Angela; Putzu, Danilo; Scano, Paola FOOD & FUNCTION -
Mugil cephalus roe oil obtained by supercritical fluid extraction affects lipid profile and viability in cancer HeLa and B16F10 cells 1-gen-2016 Rosa, Antonella; Piras, Alessandra; Nieddu, Mariella; Putzu, Danilo; CESARE MARINCOLA, Flaminia; Falchi, ANGELA MARIA FOOD & FUNCTION -
Profilo microbiologico e caratteristiche chimico-nutrizionali di caciotte ovine ottenute con colture probiotiche autoctone 1-gen-2015 Rosa, Antonella; Barbara, Pisano Maria; Putzu, Danilo; Viale, Silvia; Deiana, Monica; Incani, Alessandra; Cosentino, Sofia - -
Effetto protettivo dell'idrossitirosolo e del tirosolo contro l'azione pro-ossidante degli ossisteroli in cellule Caco-2 1-gen-2014 Scarano, Caterina; Atzeri, Angela; Incani, Alessandra; Serra, Gessica; Melis, M. P.; Tronci, Laura; Putzu, Danilo; Rosa, Antonella; Deiana, Monica - -
Effetto protettivo della frazione fenolica di due oli di oliva extravergini in cellule intestinali 1-gen-2014 Incani, Alessandra; Serra, Gessica; Atzeri, Angela; Tronci, Laura; Scarano, Caterina; Putzu, Danilo; Rosa, Antonella; Melis, M. P.; Tuberoso, CARLO IGNAZIO GIOVANNI; Deiana, Monica - -
Hydroxytyrosol and tyrosol protect against oxysterols pro-oxidant effect in caco-2 human enterocyte-like cells 1-gen-2014 Atzeri, Angela; Incani, Alessandra; Serra, Gessica; Melis, M. P.; Cabboi, Barbara; Putzu, Danilo; Rosa, Antonella; Deiana, Monica - -
Lipid profile and water soluble metabolites in cheeses produced with adjunct autochthonous probiotic cultures 1-gen-2014 Pisano, M. B.; Rosa, Antonella; CESARE MARINCOLA, Flaminia; Viale, Silvia; Putzu, Danilo; Spiga, L.; Deiana, Monica; Cosentino, Sofia - -
Potenziali effetti antitumorali dei lipidi della bottarga di muggine 1-gen-2014 Rosa, Antonella; Atzeri, Angela; Nieddu, Mariella; Putzu, Danilo; Deiana, Monica; Piras, Alessandra; Incani, Alessandra; Falchi, ANGELA MARIA - -
Vermentino phenolic extract triggers apoptosis in caco-2 cells trough oxidative stress 1-gen-2014 Incani, Alessandra; Atzeri, Angela; Serra, Gessica; Putzu, Danilo; Melis, M. P.; Cabboi, Barbara; Rosa, Antonella; Tuberoso, CARLO IGNAZIO GIOVANNI; Deiana, Monica - -