INCANI, ALESSANDRA
INCANI, ALESSANDRA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE BIOMEDICHE
1H NMR brain metabonomics of scrapie exposed sheep
2015-01-01 Scano, Paola; Rosa, Antonella; Incani, Alessandra; Maestrale, C; Santucciu, C; Perra, D; Vascellari, Sarah; Pani, Alessandra; Ligios, C.
A selection of grapes from Sardinia: antioxidant properties
2012-01-01 Loru, D; Deiana, M; Incani, A; Atzeri, A; Melis, Maria Paola; Rosa, A; Cabboi, B; Hollecker, L; Dessì, Maria Assunta
Antioxidant effect of natural table olives phenolic extract against oxidative stress and membrane damage in enterocyte-like cells
2017-01-01 Serreli, Gabriele; Incani, Alessandra; Atzeri, Angela; Angioni, Alberto; Campus, Marco; Cauli, Emanuele; Zurru, Roberto; Deiana, Monica
Antioxidant properties of extracts and compounds from Psoralea Morisiana
2005-01-01 Rosa, Antonella; Deiana, Monica; Corona, G; Atzeri, Angela; Incani, Alessandra; Appendino, G; Dessì, Ma
Antioxidant properties of the phenolic fraction of Sardinian wines.
2011-01-01 Loru, Debora; Deiana, Monica; Incani, Alessandra; Atzeri, A; Rosa, Antonella; Melis, M. P.; Cabboi, B; Hollecker, L; Dessì, M. A.
Application of FeNTA model to characterize antioxidant action of Ergothioneine in vivo: studies upon the profile of polyunsatured fatty acids
2004-01-01 Corona, G; Deiana, Monica; Rosa, Antonella; Incani, Alessandra; Atzeri, A; Dessì, Ma
Azione dell’H2O2 su MAPK e AKT/PKB - effetto protettivo dell’idrossitirosolo
2010-01-01 Incani, Alessandra; Deiana, Monica; Corona, G; Atzeri, Angela; Loru, D; Rosa, Antonella; Melis, Mp; Spencer, Jpe; Dessì, Ma
Biochemical and molecular modifications in sheep brains during natural scrapie
2012-01-01 Tuveri, Rossana; Scano, Paola; Maestrale, C; Rosa, Antonella; Manca, M; Pilla, F; Incani, Alessandra; Farci, P; Ligios, C; Pani, Alessandra
Biochemical and molecular modifications in sheep brains during natural scrapie.
2012-01-01 Tuveri, Rossana; Manca, Matteo; Scano, Paola; Maestrale, C.; Pilla, FEDERICA ROSA MARIA; Rosa, Antonella; Incani, Alessandra; Farci, Pamela; Ligios, C.; Pani, Alessandra
Biodisponibilità dei polifenoli dell’olio extravergine d’oliva: assorbimento e metabolismo nel tratto gastrointestinale
2006-01-01 Corona, Giulia; Deiana, Monica; Rosa, Antonella; Melis, MARIA PAOLA; Incani, Alessandra; Atzeri, Angela; Cabras, A.; Spencer, J. P.; Dessi, MARIA ASSUNTA
Bottarga di muggine come fonte di acidi grassi n-3: stabilità ossidativa e modulazione del profilo lipidico in cellule epiteliali intestinali Caco-2
2012-01-01 Rosa, Antonella; Atzeri, A; Deiana, Monica; Melis, Mp; Incani, Alessandra; Loru, D; Cabboi, B; Dessì, Ma
Change of plasma lipid profile in rats treated with ferric-nitrilotriacetate (FeNTA)
2004-01-01 Deiana, Monica; Rosa, Antonella; Corona, G; Incani, Alessandra; Atzeri, A; Dessì, Ma
Cholesterol as target of Fe-NTA-induced lipid peroxidation in rat tissues
2005-01-01 Rosa, Antonella; Deiana, Monica; Corona, G; Atzeri, Angela; Incani, Alessandra; Dessì, Ma
Colesterolo come target di stress ossidativo nel modello sperimentale del FeNTA
2005-01-01 Rosa, Antonella; Deiana, Monica; Corona, G; Atzeri, A; Incani, Alessandra; Dessì, Ma
Comparative antioxidant activity and 1H NMR profiling of Mediterranean fruit products
2015-01-01 Rosa, Antonella; Atzeri, A; Deiana, Monica; Scano, Paola; Incani, Alessandra; Piras, C; CESARE MARINCOLA, Flaminia
Comparazione del profilo composizionale di caciotte di latte ovino ottenute con differenti colture probiotiche
2014-01-01 Rosa, Antonella; Pisano, MARIA BARBARA; Putzu, D.; Viale, S.; Deiana, Monica; Incani, Alessandra; Cosentino, Sofia
Derangement of intestinal epithelial cell monolayer by dietary cholesterol oxidation products
2017-01-01 Deiana, Monica; Calfapietra, Simone; Incani, Alessandra; Atzeri, Angela; Rossin, Daniela; Loi, Roberto; Sottero, Barbara; Iaia, Noemi; Poli, Giuseppe; Biasi, Fiorella
Detection of lipid peroxidation in cell culture
2005-01-01 Incani, Alessandra; Deiana, Monica; Corona, G; Rosa, Antonella; Atzeri, A; Dessì, Ma
Effect of aqueous and lipophilic mullet (Mugil cephalus) bottarga extracts on the growth and lipid profile of intestinal Caco-2 cells
2011-01-01 Rosa, Antonella; Atzeri, Angela; Deiana, Monica; Melis, MARIA PAOLA; Loru, Debora; Incani, Alessandra; Cabboi, Barbara; Dessi, MARIA ASSUNTA
Effect of phenolic compounds of extra virgin olive oil on the adhesion of potentially probiotic Lactobacillus on pathogens to enterocyte like cells
2015-01-01 Incani, Alessandra; Mossa, Valentina; Atzeri, Angela; Viale, Silvia; Melis, M. P.; Tuberoso, CARLO IGNAZIO GIOVANNI; Pisano, ; M. Deiana, M. B. Pisano; Deiana, M.
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | Rivista | Editore |
---|---|---|---|---|
1H NMR brain metabonomics of scrapie exposed sheep | 1-gen-2015 | Scano, Paola; Rosa, Antonella; Incani, Alessandra; Maestrale, C; Santucciu, C; Perra, D; Vascellari, Sarah; Pani, Alessandra; Ligios, C. | MOLECULAR BIOSYSTEMS | - |
A selection of grapes from Sardinia: antioxidant properties | 1-gen-2012 | Loru, D; Deiana, M; Incani, A; Atzeri, A; Melis, Maria Paola; Rosa, A; Cabboi, B; Hollecker, L; Dessì, Maria Assunta | PROGRESS IN NUTRITION | - |
Antioxidant effect of natural table olives phenolic extract against oxidative stress and membrane damage in enterocyte-like cells | 1-gen-2017 | Serreli, Gabriele; Incani, Alessandra; Atzeri, Angela; Angioni, Alberto; Campus, Marco; Cauli, Emanuele; Zurru, Roberto; Deiana, Monica | JOURNAL OF FOOD SCIENCE | - |
Antioxidant properties of extracts and compounds from Psoralea Morisiana | 1-gen-2005 | Rosa, Antonella; Deiana, Monica; Corona, G; Atzeri, Angela; Incani, Alessandra; Appendino, G; Dessì, Ma | EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY | - |
Antioxidant properties of the phenolic fraction of Sardinian wines. | 1-gen-2011 | Loru, Debora; Deiana, Monica; Incani, Alessandra; Atzeri, A; Rosa, Antonella; Melis, M. P.; Cabboi, B; Hollecker, L; Dessì, M. A. | JOURNAL OF BIOLOGICAL RESEARCH | - |
Application of FeNTA model to characterize antioxidant action of Ergothioneine in vivo: studies upon the profile of polyunsatured fatty acids | 1-gen-2004 | Corona, G; Deiana, Monica; Rosa, Antonella; Incani, Alessandra; Atzeri, A; Dessì, Ma | - | - |
Azione dell’H2O2 su MAPK e AKT/PKB - effetto protettivo dell’idrossitirosolo | 1-gen-2010 | Incani, Alessandra; Deiana, Monica; Corona, G; Atzeri, Angela; Loru, D; Rosa, Antonella; Melis, Mp; Spencer, Jpe; Dessì, Ma | PEDIATRIA MEDICA E CHIRURGICA | - |
Biochemical and molecular modifications in sheep brains during natural scrapie | 1-gen-2012 | Tuveri, Rossana; Scano, Paola; Maestrale, C; Rosa, Antonella; Manca, M; Pilla, F; Incani, Alessandra; Farci, P; Ligios, C; Pani, Alessandra | - | - |
Biochemical and molecular modifications in sheep brains during natural scrapie. | 1-gen-2012 | Tuveri, Rossana; Manca, Matteo; Scano, Paola; Maestrale, C.; Pilla, FEDERICA ROSA MARIA; Rosa, Antonella; Incani, Alessandra; Farci, Pamela; Ligios, C.; Pani, Alessandra | - | - |
Biodisponibilità dei polifenoli dell’olio extravergine d’oliva: assorbimento e metabolismo nel tratto gastrointestinale | 1-gen-2006 | Corona, Giulia; Deiana, Monica; Rosa, Antonella; Melis, MARIA PAOLA; Incani, Alessandra; Atzeri, Angela; Cabras, A.; Spencer, J. P.; Dessi, MARIA ASSUNTA | - | - |
Bottarga di muggine come fonte di acidi grassi n-3: stabilità ossidativa e modulazione del profilo lipidico in cellule epiteliali intestinali Caco-2 | 1-gen-2012 | Rosa, Antonella; Atzeri, A; Deiana, Monica; Melis, Mp; Incani, Alessandra; Loru, D; Cabboi, B; Dessì, Ma | PROGRESS IN NUTRITION | - |
Change of plasma lipid profile in rats treated with ferric-nitrilotriacetate (FeNTA) | 1-gen-2004 | Deiana, Monica; Rosa, Antonella; Corona, G; Incani, Alessandra; Atzeri, A; Dessì, Ma | FREE RADICAL BIOLOGY & MEDICINE | - |
Cholesterol as target of Fe-NTA-induced lipid peroxidation in rat tissues | 1-gen-2005 | Rosa, Antonella; Deiana, Monica; Corona, G; Atzeri, Angela; Incani, Alessandra; Dessì, Ma | TOXICOLOGY LETTERS | - |
Colesterolo come target di stress ossidativo nel modello sperimentale del FeNTA | 1-gen-2005 | Rosa, Antonella; Deiana, Monica; Corona, G; Atzeri, A; Incani, Alessandra; Dessì, Ma | - | - |
Comparative antioxidant activity and 1H NMR profiling of Mediterranean fruit products | 1-gen-2015 | Rosa, Antonella; Atzeri, A; Deiana, Monica; Scano, Paola; Incani, Alessandra; Piras, C; CESARE MARINCOLA, Flaminia | FOOD RESEARCH INTERNATIONAL | - |
Comparazione del profilo composizionale di caciotte di latte ovino ottenute con differenti colture probiotiche | 1-gen-2014 | Rosa, Antonella; Pisano, MARIA BARBARA; Putzu, D.; Viale, S.; Deiana, Monica; Incani, Alessandra; Cosentino, Sofia | - | - |
Derangement of intestinal epithelial cell monolayer by dietary cholesterol oxidation products | 1-gen-2017 | Deiana, Monica; Calfapietra, Simone; Incani, Alessandra; Atzeri, Angela; Rossin, Daniela; Loi, Roberto; Sottero, Barbara; Iaia, Noemi; Poli, Giuseppe; Biasi, Fiorella | FREE RADICAL BIOLOGY & MEDICINE | - |
Detection of lipid peroxidation in cell culture | 1-gen-2005 | Incani, Alessandra; Deiana, Monica; Corona, G; Rosa, Antonella; Atzeri, A; Dessì, Ma | - | - |
Effect of aqueous and lipophilic mullet (Mugil cephalus) bottarga extracts on the growth and lipid profile of intestinal Caco-2 cells | 1-gen-2011 | Rosa, Antonella; Atzeri, Angela; Deiana, Monica; Melis, MARIA PAOLA; Loru, Debora; Incani, Alessandra; Cabboi, Barbara; Dessi, MARIA ASSUNTA | JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY | - |
Effect of phenolic compounds of extra virgin olive oil on the adhesion of potentially probiotic Lactobacillus on pathogens to enterocyte like cells | 1-gen-2015 | Incani, Alessandra; Mossa, Valentina; Atzeri, Angela; Viale, Silvia; Melis, M. P.; Tuberoso, CARLO IGNAZIO GIOVANNI; Pisano, ; M. Deiana, M. B. Pisano; Deiana, M. | - | - |