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In vitro cholesterol assimilation and production of conjugated linoleic acid by two Lactobacillus plantarum strains isolated from dairy products
2015-01-01 Atzeri, A.; Scarano, C.; Incani, A.; Serreli, G.; Melis, M. P.; Rosa, A.; Porru, L.; Pisano, M. B.; Mossa, V.; Cosentino, S.; Deiana, M
Molecular identification of bacteriocins produced by Lactococcus lactis dairy strains and their technological and genotypic characterization
2015-01-01 Pisano, MARIA BARBARA; Fadda, MARIA ELISABETTA; Melis, R; Ciusa, MARIA LAURA; Viale, S; Deplano, Maura; Cosentino, Sofia
Chitinase III in Euphorbia characias latex: Purification and characterization
2015-01-01 Spano', Delia; Pospiskova, K; Safarik, I; Pisano, MARIA BARBARA; Pintus, Francesca; Floris, Giovanni; Medda, Rosaria
Changes in the 1H NMR metabolic profile of mussels (Mytilus galloprovincialis) with storage at 0°C
2015-01-01 Aru, V.; Pisano, MARIA BARBARA; Scano, Paola; Cosentino, Sofia; CESARE MARINCOLA, Flaminia
Characterization of lactic acid bacteria isolated from crop of Phormia regina (Meigen)
2014-01-01 Deplano, Maura; Solari, Paolo; Pisano, Mb; Fadda, MARIA ELISABETTA; Stoffolano, Jg; Liscia, ANNA MARIA; Cosentino, Sofia
Analisi molecolare in PCR-DGGE delle dinamiche di popolazione microbica nel corso della maturazione di formaggi ovini sperimentali prodotti con colture autoctone probiotiche
2014-01-01 Ciusa, M. L.; Pisano, MARIA BARBARA; Viale, S.; Mossa, V.; Fadda, MARIA ELISABETTA; Cosentino, Sofia
Attività antibatterica e inibizione competitiva su cellule CACO-2 di ceppi di lattobacilli probiotici isolati da latte crudo ovino
2014-01-01 Mossa, V.; Viale, S.; Mancosu, A.; Porcu, V.; Fadda, M. E.; Pisano, M. B.; Cosentino, S
Comparazione del profilo composizionale di caciotte di latte ovino ottenute con differenti colture probiotiche
2014-01-01 Rosa, Antonella; Pisano, MARIA BARBARA; Putzu, D.; Viale, S.; Deiana, Monica; Incani, Alessandra; Cosentino, Sofia
Lipid profile and water soluble metabolites in cheeses produced with adjunct autochthonous probiotic cultures
2014-01-01 Pisano, M. B.; Rosa, Antonella; CESARE MARINCOLA, Flaminia; Viale, Silvia; Putzu, Danilo; Spiga, L.; Deiana, Monica; Cosentino, Sofia
Preliminary evaluation of probiotic properties of Lactobacillus strains isolated from Sardinian dairy products
2014-01-01 Pisano, MARIA BARBARA; Viale, S; Conti, S; Fadda, MARIA ELISABETTA; Deplano, Maura; Melis, Mp; Deiana, Monica; Cosentino, Sofia
Use of PCR-restriction fragment length polymorphism analysis for identification of yeast species isolated from bovine intramammary infection
2013-01-01 Fadda, MARIA ELISABETTA; Pisano, MARIA BARBARA; Scaccabarozzi, L; Mossa, V; Deplano, Maura; Moroni, P; Liciardi, M; Cosentino, Sofia
A NMR metabolomics study of the ripening process of the Fiore Sardo cheese produced with autochthonous adjunct cultures
2013-01-01 Piras, C; CESARE MARINCOLA, Flaminia; Savorani, Francesco; Engelsen, Sb; Cosentino, Sofia; Viale, S; Pisano, MARIA BARBARA
Lipid components and water soluble metabolites in salted and dried tuna (Thunnus thynnus L.) roes
2013-01-01 Scano, Paola; Rosa, Antonella; Pisano, MARIA BARBARA; Piras, C; Cosentino, Sofia; Dessì, M.
Isolation and characterization of lactic acid bacteria from raw goat’s milk for potential use as adjunct cultures
2012-01-01 Cosentino, Sofia; Pisano, MARIA BARBARA; Fadda, MARIA ELISABETTA; Deplano, Maura; Cancedda, E; Spanedda, L.
Antilisterial activity of nisin-like bacteriocin producing Lactococcus lactis subsp. lactis isolated from traditional Sardinian dairy products
2012-01-01 Cosentino, Sofia; Fadda, M. E.; Deplano, M.; Melis, R.; Pomata, R.; Pisano, MARIA BARBARA
Molecular identification of Trichosporon and Cryptotoccus species isolated from bovine mastitic milk
2012-01-01 Fadda, MARIA ELISABETTA; Liciardi, M; Mossa, V; Pisano, MARIA BARBARA; Deplano, Maura; Cosentino, Sofia
Detection and identification of non-dermatophyte filamentous fungi in onychomycosis: Conventional and PCR methods
2012-01-01 Deplano, Maura; Fadda, MARIA ELISABETTA; Pisano, MARIA BARBARA; Melis, R; Cancedda, E; Cosentino, Sofia
Utilizzo di colture lattiche bio-preservanti nella lavorazione di formaggi ovini prodotti da latte crudo
2011-01-01 Pisano, MARIA BARBARA; Viale, S; Pili, A; Deplano, Maura; Fadda, MARIA ELISABETTA; Spanedda, L; Cosentino, Sofia
Prevalenza e caratterizzazione di ceppi di Listeria monocytogenes in differenti prodotti alimentari
2011-01-01 Corda, A; Cogoni, Mp; Sabiu, R; Brignardello, S; Parisi, A; Cosentino, Sofia; Pisano, MARIA BARBARA
Prevalence and characterization of Listeria monocytogenes isolated from different food products
2011-01-01 Corda, A; Cogoni, Mp; Sabiu, R; Brignardello, S; Parisi, A; Cosentino, Sofia; Pisano, MARIA BARBARA
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | Rivista | Editore |
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In vitro cholesterol assimilation and production of conjugated linoleic acid by two Lactobacillus plantarum strains isolated from dairy products | 1-gen-2015 | Atzeri, A.; Scarano, C.; Incani, A.; Serreli, G.; Melis, M. P.; Rosa, A.; Porru, L.; Pisano, M. B.; Mossa, V.; Cosentino, S.; Deiana, M | - | - |
Molecular identification of bacteriocins produced by Lactococcus lactis dairy strains and their technological and genotypic characterization | 1-gen-2015 | Pisano, MARIA BARBARA; Fadda, MARIA ELISABETTA; Melis, R; Ciusa, MARIA LAURA; Viale, S; Deplano, Maura; Cosentino, Sofia | FOOD CONTROL | - |
Chitinase III in Euphorbia characias latex: Purification and characterization | 1-gen-2015 | Spano', Delia; Pospiskova, K; Safarik, I; Pisano, MARIA BARBARA; Pintus, Francesca; Floris, Giovanni; Medda, Rosaria | PROTEIN EXPRESSION AND PURIFICATION | - |
Changes in the 1H NMR metabolic profile of mussels (Mytilus galloprovincialis) with storage at 0°C | 1-gen-2015 | Aru, V.; Pisano, MARIA BARBARA; Scano, Paola; Cosentino, Sofia; CESARE MARINCOLA, Flaminia | - | Royal Society of Chemistry |
Characterization of lactic acid bacteria isolated from crop of Phormia regina (Meigen) | 1-gen-2014 | Deplano, Maura; Solari, Paolo; Pisano, Mb; Fadda, MARIA ELISABETTA; Stoffolano, Jg; Liscia, ANNA MARIA; Cosentino, Sofia | - | - |
Analisi molecolare in PCR-DGGE delle dinamiche di popolazione microbica nel corso della maturazione di formaggi ovini sperimentali prodotti con colture autoctone probiotiche | 1-gen-2014 | Ciusa, M. L.; Pisano, MARIA BARBARA; Viale, S.; Mossa, V.; Fadda, MARIA ELISABETTA; Cosentino, Sofia | - | - |
Attività antibatterica e inibizione competitiva su cellule CACO-2 di ceppi di lattobacilli probiotici isolati da latte crudo ovino | 1-gen-2014 | Mossa, V.; Viale, S.; Mancosu, A.; Porcu, V.; Fadda, M. E.; Pisano, M. B.; Cosentino, S | - | - |
Comparazione del profilo composizionale di caciotte di latte ovino ottenute con differenti colture probiotiche | 1-gen-2014 | Rosa, Antonella; Pisano, MARIA BARBARA; Putzu, D.; Viale, S.; Deiana, Monica; Incani, Alessandra; Cosentino, Sofia | - | - |
Lipid profile and water soluble metabolites in cheeses produced with adjunct autochthonous probiotic cultures | 1-gen-2014 | Pisano, M. B.; Rosa, Antonella; CESARE MARINCOLA, Flaminia; Viale, Silvia; Putzu, Danilo; Spiga, L.; Deiana, Monica; Cosentino, Sofia | - | - |
Preliminary evaluation of probiotic properties of Lactobacillus strains isolated from Sardinian dairy products | 1-gen-2014 | Pisano, MARIA BARBARA; Viale, S; Conti, S; Fadda, MARIA ELISABETTA; Deplano, Maura; Melis, Mp; Deiana, Monica; Cosentino, Sofia | BIOMED RESEARCH INTERNATIONAL | - |
Use of PCR-restriction fragment length polymorphism analysis for identification of yeast species isolated from bovine intramammary infection | 1-gen-2013 | Fadda, MARIA ELISABETTA; Pisano, MARIA BARBARA; Scaccabarozzi, L; Mossa, V; Deplano, Maura; Moroni, P; Liciardi, M; Cosentino, Sofia | JOURNAL OF DAIRY SCIENCE | - |
A NMR metabolomics study of the ripening process of the Fiore Sardo cheese produced with autochthonous adjunct cultures | 1-gen-2013 | Piras, C; CESARE MARINCOLA, Flaminia; Savorani, Francesco; Engelsen, Sb; Cosentino, Sofia; Viale, S; Pisano, MARIA BARBARA | FOOD CHEMISTRY | - |
Lipid components and water soluble metabolites in salted and dried tuna (Thunnus thynnus L.) roes | 1-gen-2013 | Scano, Paola; Rosa, Antonella; Pisano, MARIA BARBARA; Piras, C; Cosentino, Sofia; Dessì, M. | FOOD CHEMISTRY | - |
Isolation and characterization of lactic acid bacteria from raw goat’s milk for potential use as adjunct cultures | 1-gen-2012 | Cosentino, Sofia; Pisano, MARIA BARBARA; Fadda, MARIA ELISABETTA; Deplano, Maura; Cancedda, E; Spanedda, L. | - | R. Merli |
Antilisterial activity of nisin-like bacteriocin producing Lactococcus lactis subsp. lactis isolated from traditional Sardinian dairy products | 1-gen-2012 | Cosentino, Sofia; Fadda, M. E.; Deplano, M.; Melis, R.; Pomata, R.; Pisano, MARIA BARBARA | JOURNAL OF BIOMEDICINE AND BIOTECHNOLOGY | - |
Molecular identification of Trichosporon and Cryptotoccus species isolated from bovine mastitic milk | 1-gen-2012 | Fadda, MARIA ELISABETTA; Liciardi, M; Mossa, V; Pisano, MARIA BARBARA; Deplano, Maura; Cosentino, Sofia | MYCOSES | - |
Detection and identification of non-dermatophyte filamentous fungi in onychomycosis: Conventional and PCR methods | 1-gen-2012 | Deplano, Maura; Fadda, MARIA ELISABETTA; Pisano, MARIA BARBARA; Melis, R; Cancedda, E; Cosentino, Sofia | MYCOSES | - |
Utilizzo di colture lattiche bio-preservanti nella lavorazione di formaggi ovini prodotti da latte crudo | 1-gen-2011 | Pisano, MARIA BARBARA; Viale, S; Pili, A; Deplano, Maura; Fadda, MARIA ELISABETTA; Spanedda, L; Cosentino, Sofia | - | Forum Editrice Universitaria Udinese |
Prevalenza e caratterizzazione di ceppi di Listeria monocytogenes in differenti prodotti alimentari | 1-gen-2011 | Corda, A; Cogoni, Mp; Sabiu, R; Brignardello, S; Parisi, A; Cosentino, Sofia; Pisano, MARIA BARBARA | RIVISTA DELL'ASSOCIAZIONE ITALIANA DEI VETERINARI IGIENISTI | - |
Prevalence and characterization of Listeria monocytogenes isolated from different food products | 1-gen-2011 | Corda, A; Cogoni, Mp; Sabiu, R; Brignardello, S; Parisi, A; Cosentino, Sofia; Pisano, MARIA BARBARA | ITALIAN JOURNAL OF FOOD SAFETY | - |
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