ATZERI, ANGELA

ATZERI, ANGELA  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 59 (tempo di esecuzione: 0.018 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) Rivista Editore
A diet enriched with Mugil cephalus processed roes modulates tissue lipid profile in healthy rats: a biochemical and chemometric assessment 1-gen-2016 Rosa, Antonella; Atzeri, Angela; Putzu, Danilo; Scano, Paola FOOD & FUNCTION -
A selection of grapes from Sardinia: antioxidant properties 1-gen-2012 Loru, D; Deiana, M; Incani, A; Atzeri, A; Melis, Maria Paola; Rosa, A; Cabboi, B; Hollecker, L; Dessì, Maria Assunta PROGRESS IN NUTRITION -
Antioxidant effect of natural table olives phenolic extract against oxidative stress and membrane damage in enterocyte-like cells 1-gen-2017 Serreli, Gabriele; Incani, Alessandra; Atzeri, Angela; Angioni, Alberto; Campus, Marco; Cauli, Emanuele; Zurru, Roberto; Deiana, Monica JOURNAL OF FOOD SCIENCE -
Antioxidant profile of strawberry tree honey and its marker homogentisic acid in several models of oxidative stress 1-gen-2011 Rosa, Antonella; Tuberoso, CARLO IGNAZIO GIOVANNI; Atzeri, Angela; Melis M., P; Bifulco, Ersilia; Dessì, M. A. FOOD CHEMISTRY -
Antioxidant properties of extracts and compounds from Psoralea Morisiana 1-gen-2005 Rosa, Antonella; Deiana, Monica; Corona, G; Atzeri, Angela; Incani, Alessandra; Appendino, G; Dessì, Ma EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY -
Attività antiossidante dei capsinoidi in diversi modelli sperimentali di stress ossidativo. 22-gen-2008 - - Università degli Studi di Cagliari
Azione dell’H2O2 su MAPK e AKT/PKB - effetto protettivo dell’idrossitirosolo 1-gen-2010 Incani, Alessandra; Deiana, Monica; Corona, G; Atzeri, Angela; Loru, D; Rosa, Antonella; Melis, Mp; Spencer, Jpe; Dessì, Ma PEDIATRIA MEDICA E CHIRURGICA -
Biodisponibilità dei polifenoli dell’olio extravergine d’oliva: assorbimento e metabolismo nel tratto gastrointestinale 1-gen-2006 Corona, Giulia; Deiana, Monica; Rosa, Antonella; Melis, MARIA PAOLA; Incani, Alessandra; Atzeri, Angela; Cabras, A.; Spencer, J. P.; Dessi, MARIA ASSUNTA - -
Chemical composition and antioxidant activities of Myrtus communis L. berries extracts 1-gen-2010 Tuberoso, CARLO IGNAZIO GIOVANNI; Rosa, Antonella; Bifulco, Ersilia; Melis, Mp; Atzeri, Angela; Pirisi, FILIPPO MARIA; Dessi, Ma FOOD CHEMISTRY -
Chemical composition and effect on intestinal Caco-2 cell viability and lipid profile of fixed oil from Cynomorium coccineum L 1-gen-2012 Rosa, Antonella; Rescigno, Antonio; Piras, Alessandra; Atzeri, Angela; Scano, Paola; Porcedda, Silvia; Zucca, Paolo; Dessì, Ma FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY -
Chemical composition of Lycium europaeum fruit oil obtained by supercritical CO2 extraction and evaluation of its antioxidant activity, cytotoxicity and cell absorption 1-gen-2017 Rosa, Antonella; Maxia, Andrea; Putzu, Danilo; Atzeri, Angela; Era, Benedetta; Fais, Antonella; Sanna, Cinzia; Piras, Alessandra FOOD CHEMISTRY -
Cholesterol as target of Fe-NTA-induced lipid peroxidation in rat tissues 1-gen-2005 Rosa, Antonella; Deiana, Monica; Corona, G; Atzeri, Angela; Incani, Alessandra; Dessì, Ma TOXICOLOGY LETTERS -
Derangement of intestinal epithelial cell monolayer by dietary cholesterol oxidation products 1-gen-2017 Deiana, Monica; Calfapietra, Simone; Incani, Alessandra; Atzeri, Angela; Rossin, Daniela; Loi, Roberto; Sottero, Barbara; Iaia, Noemi; Poli, Giuseppe; Biasi, Fiorella FREE RADICAL BIOLOGY & MEDICINE -
Effect of aqueous and lipophilic mullet (Mugil cephalus) bottarga extracts on the growth and lipid profile of intestinal Caco-2 cells 1-gen-2011 Rosa, Antonella; Atzeri, Angela; Deiana, Monica; Melis, MARIA PAOLA; Loru, Debora; Incani, Alessandra; Cabboi, Barbara; Dessi, MARIA ASSUNTA JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY -
Effect of phenolic compounds of extra virgin olive oil on the adhesion of potentially probiotic Lactobacillus on pathogens to enterocyte like cells 1-gen-2015 Incani, Alessandra; Mossa, Valentina; Atzeri, Angela; Viale, Silvia; Melis, M. P.; Tuberoso, CARLO IGNAZIO GIOVANNI; Pisano, ; M. Deiana, M. B. Pisano; Deiana, M. - -
Effect of storage conditions on lipid components and color of Mugil cephalus processed roes 1-gen-2012 Rosa, Antonella; Scano, Paola; Atzeri, Angela; Deiana, Monica; Mereu, S; Dessi, Ma JOURNAL OF FOOD SCIENCE -
Effetto protettivo dell'idrossitirosolo e del tirosolo contro l'azione pro-ossidante degli ossisteroli in cellule Caco-2 1-gen-2014 Scarano, Caterina; Atzeri, Angela; Incani, Alessandra; Serra, Gessica; Melis, M. P.; Tronci, Laura; Putzu, Danilo; Rosa, Antonella; Deiana, Monica - -
Effetto protettivo della frazione fenolica di due oli di oliva extravergini in cellule intestinali 1-gen-2014 Incani, Alessandra; Serra, Gessica; Atzeri, Angela; Tronci, Laura; Scarano, Caterina; Putzu, Danilo; Rosa, Antonella; Melis, M. P.; Tuberoso, CARLO IGNAZIO GIOVANNI; Deiana, Monica - -
Effetto protettivo di acilfluoroglucinoli oligomerici del mirto nei confronti del colesterolo 1-gen-2010 Melis, Mp; Rosa, Antonella; Appendino, G; Deiana, Monica; Atzeri, Angela; Incani, Alessandra; Loru, D; Dessi', Ma PEDIATRIA MEDICA E CHIRURGICA -
Effetto rpotettivo di acilfluoroglucinoli oligomerici ottenuti dalle foglie del Mirtus Communis L. in diversi modelli di stress ossidativo 1-gen-2007 Rosa, Antonella; Deiana, Monica; Atzeri, Angela; Melis, Mp; Corona, G; Incani, A; Appendino, G; Dessì, Ma - Editrice democratica sarda